Esküvői stílusok

Milyen esküvői stílusok a legtrendibbek?

Évek óta nagy divat valamilyen stílus köré felépíteni az esküvőket.

Már nem csak színeket választ az ifjú pár, hanem valami stílust is vagy valami történetet, amit az egész esküvői ünnep köré fon.

Ezek az esküvői stílusok leginkább olyan dologhoz kötöttek, amik az ifjú pár közös élményeihez kapcsolódnak:

  • egy szép közös emlék
  • egy közös utazás
  • egy közös hobbi
  • egy közös álom…. stb

Melyek a legnépszerűbbek?

  1. Vintage stílus

Az esküvői stílusok közül a  Vintage évek óta nagy népszerűségnek örvend a lakberendezésben is, ezért népszerűvé vált az esküvőkön is. A modern dolgok közé bevarázsolni pár régi hangulatú dekorációs elemet.

Gondoltuk volna, hogy a rusztikus stílus így utat tör magának? Amikor 1990-2000 környékén mindenki fénysebességgel indult meg az ultramodern díszek irányába? Mikor a műanyag, a művirág, a kínai, a színes, a csillogó, az arany és árnyalatai hódítottak? Amikor rájöttek a menyasszonyok, hogy a színes szalvétán és színes krepp papíron kívül is vannak lehetőségek?  🙂

És eljött az idő, amikor az új helyett a régi lett a trendi….. Hát n nem gondoltam volna akkoriban, hogy nagymamám padlásán fogok keresgélni az új lakás és dekorációim miatt, és főleg nem , hogy az esküvőm hangulati design kiegészítőit majd ott találom meg!

Régi ajtók, ablakok, rusztikus gyertyatartók, kaspók, csipkék, kopott fatáblák, bőröndök, ódon feliratok, kosarak….

Itt a végtelenségig tudnánk sorolni a Vintage jellemzőit! 🙂

Esküvőkön még a pasztell színű, főleg fehér, és rózsaszín apró virágokkal szokták kombinálni, sok rózsát és apró rezgő virágokat használnak.

2.     Toszkán hangulat

Mediterrán hangulatteremtés a natúr zöld ezer árnyalatával, a fáradt színekkel kombinálva, a levendula ezer hangulatával és a kövek nemes egyszerűségével…. Talán így lehetne összefoglalni ezt a hangulatot.

Aki egyszer már járt a napsütéses Toscanában ezt a hangulatot nem feledi.

A dekorációban tt is megjelenik az olívazöld, a fáradtabb pasztellszínek, a kerámia kiegészítők, kőtartók, agyagedények, tonett székek, gyertyatartók, rusztikus kiegészítők.

Talán csak egy hajszállal különbözik a Vintage stílustól, de mégis ezer apró részlettel….

Megjelennek a boros kiegészítők, hiszen ennek a vidéknek a hangulatához hozzátartozik, ezért itt már össze is fonódik a másik napjainkban igen trendi borászati hangulatú esküvőkhöz.

3.      Borászat és gasztronómia

Magyarországnak is rengeteg bortermelő vidéke van, ezért ezeken a tájrészeken mostanság nagyon trendi az esküvők megszervezése egy-egy bor birtokon, vagy neves pincészetben!

A bornak mint italnak is igen nagy kultúrája lett az utóbbi években. Sok pár a bor iránti szeretetéből választja ezt a hangulatot.

A dekorációban ezernyi lehetőség a fa hordóktól a parafa dugókig.

Sokszor még a csipkével vagy éppen a minimál hangulatú bronz kiegészítőkkel is kombinálják ezt a stílust.

Virágajánlatunk itt is a pasztelebb színek, az apró rózsák, a vázákban elhelyezett egy-egy szál virágok dominálnak!

Kedvet kaptál egy egyedi hangulatú esküvői dekorációhoz? Keress minket bátran! A tervezésben és a kreatív megvalósításban nagy örömmel segítünk! 🙂