Ballagások oviból

Ballagások oviból

 

A ballagások mindig egy-egy fordulópontok az életünkben.

Ballagások. Az első igazán nagy dolog, amikor a pici lányunk/fiunk óvodából elballag. Elkezdődnek lassan az iskolai évek, elkezdődik az önállósodás, nem foglak hiányozni a reggeli puszik, nem kell már anya az esti elalváshoz…..

Bár a gyerekeknek is nehéz lesz alkalmazkodni az iskolai önálló élethez. Nem lesz ott az óvónéni, a dadus hogy megvigasztalja őket napközben. Nem lesz már a délutáni alvás, az önfeledt játék délutánonként az udvaron…..

Ezért is szoktuk az Óvodai ballagásokat komolyan venni. Azért mert meghittek.

De mit is adjunk ajándékba az óvónéniknek, dadusoknak?

Mindannyian szeretnénk valami maradandó ajándékot vinni  az Óvónéniknek, dadusoknak. Hiszen éves munkáját köszönjük meg nekik. Ők voltak azok, akikre először mertük rábízni csemetéinket egész napra. Ők voltak azok, akik anya, apa és mama mellett a legközelebb álltak a gyermekeink szívéhez.

 

Válasszunk valami maradandó virágot a ballagásra!

Válasszunk valami olyasmit, amitől kicsit megkönnyeznek, amitől később is az eszükbe jutunk majd, vagy amit a lakásában szívesen használ majd dekorációnak is. ( sok ballagási ajándék sajnos a fiók mélyére kerül, mert nem gondolkodunk azon, hogy ez vajon hasznos lesz-e a megajándékozott számára!

Ötleteljünk együtt!

Mostanság legnépszerűbb ajándék a virágdoboz:

De tudunk asztaldíszt készíteni tavaszi stílusban, ami évekig a lakás dísze maradhat:

Népszerűk az ajtódíszek, pár aranyos mondattal, vagy egy fényképpel rajta:

 

A hagyományos virágcsokor méretére mindig ügyeljünk! A gyermek a pici kezébe elférjen, és könnyedén át tudja adni: