A levendula szerelmesei

Levendula szüret, limonádé vagy lakásdísz...

Legyen az bármi, a levendula hatalmas teret hódított magának az utóbbi években. És nyugodtan mondhatjuk hogy óriási divat lett nem csak a kertben, hanem a konyhában s a lakás bármelyik területén!

De vajon miért is lett ennyire népszerű Magyarországon is ez a növény? 10-20 évvel ezelőtt a dél francia területek jellegzetessége volt...

Ha valaki azt mondta levendula, akkoriban biztos mindenkinek Provance jutott először eszébe a hatalmas levendulaültetvényeiről.

És persze ki nem hozott volna haza magával egy külföldi nyaralásról pár szál levendulát, vagy valamilyen natúr házi kozmetikumot, vagy lakásdíszt ami levendulából készült.

De most már hazánkban is széles választék van akár a levendula bokrokból - amelyeket akár kertben, akár balkonon bárki tud nevelni:

A növényből több száz féle kreatív lakásdíszt készíthetünk. Akár saját kézzel, akár bevásárolhatunk a boltokban:

Hatalmas divatja van a natúr kozmetikumoknak, amelyek leggyakrabban felhasznált alapanyaga lett. Legyen ez szappan, tusfürdő, arckrém vagy golyós dezodor.

És talán ami csak pár éve "divat", hogy a konyhánkba is betört! Isteni limonádé készíthető belőle így nyárra, de a levendulás csokis keksz,levendulás olaj, levendula fagyi vagy a levendula torta is több cukrászda polcán megtalálható: